tisdag 22 februari 2011

MANIFEST för kärlekskupper
Steneby februari 2011

Vi hade som uppgift att skriva och framföra ett manifest.
Jag och Melina tog tillfället i akt till att sprida kärlek.
Vi hade satt fast dessa kärleksmeddelanden under stolarna i lektionssalen kvällen innan redovisning utan att våran klass visste. Det blev en överraskning med mycket glädje.

en kärlekskupp var utförd.

och här följer vårt manifest.

MANIFEST för kärlekskupper!

Enigheten är ett starkt band, det håller samman folk och land.”

Vi behöver varandra och gemenskapen är viktigast av allt, det är då den sanna kärleken föds.

Vi måste lära av varandra och samarbeta. Vi vill sprida glädje och kärlek! För ”delad glädje är dubbel glädje!”

Vi citera Bibeln; Behandla din nästa så som du vill bli behandlad själv.

Vi tror på gemenskap, deltagande, samarbete, kärlekskupper, skaparglädje, konstens kraft, överaskningar, samhörighet, medkänsla, kärlekshandlingar, goda gärningar, skratt, lust, givande – alltså Kom ihåg att de lyckligaste människorna är inte de som får mer, de är dom som ger mer.

Så vi vill uppmana alla till att sprida glädjens euforiska kraft genom kärleksfulla handlingar.

Uppmuntra varandra genom handlingar så att gemenskapen och kärleken fortsätter spridas och blir som ringar på vatten.

Dessa handlingar skall utgå från hjärtat och skapas genom din kreativitet och av dina händer. Det som ditt hjärta och dina händer skapar tillsammans med en annan människas varande i tanke skall föras vidare så att kärlek föder kärlek.

Det finns bara en äkta glädje i livet, och det är skaparglädjen!

Handlingen skall vara hemlig, medveten, överraskande, god, den skall vara skapad utifrån dina känslor, dina händer, det du har framför dig, den skall vara kreativ, lustfylld och den ska ha som syfte att bringa samma skaparkraft och lust som när du själv gjorde det med dina händer.

Den skall bringa dig lika mycket glädje genom skapandet som givandet.

Dessa handlingar får gärna skapas och utföras tillsammans med andra och den behöver inte vara riktad till en specifik person eller grupp. Den kan presenteras i sammanhang där du själv inte medverkar eller ens kommer att se reaktionen på din handling.

Som en vis gammal man en gång sa : Glädje föder glädje! Spid,skapa kreativt, medverka i gemensamma kärlekshandlingar!

Det som händer med dig när handlingen utförs är att det ger dig känslan av tillfredställellse, lycka, eufori, bekräftelse och lust. Du mår bra och blir lycklig av att skapa och av att du ger och sprider din glädje till din medmänniska.

Din medmänniska som blir utsatt för den här överraskande kärlekskuppen kommer känna sig bekräftad och sedd. Den kommer känna sig mindre ensam och som en del av en större gemenskap.

Kroppen kommer frigöra en explosion av endorfiner som gör henne gladare och lyckligare. Alltså ett tillstånd som gör att denna känsla kommer spridas vidare genom denna människas handling.

Kanske kommer hon hälsa hjärtligt på en främling eller köpa bullar till fikat på jobbet, kanske kommer hon själv skapa en kärlekskupp eller bara ta ett gläjdeskutt. Och vår kedjereaktion är igång och lyckad!

Vi vill avsluta med ett citera Platon : Goda gärningar ger oss själva styrka och inspirerar goda gärningar hos andra!

Och med dom orden är det bara att gå ut och spid Er Kärlek!